Styret har i høst være i dialog med prosjektleder i prosjekt for Oppvekst, kunnskap, undervisning i Nye Asker, samt medlemmene i prosjekt som representerer Oppvekst og utdanning i Røyken og Asker kommune, for avklaring rundt hva som skjer med skolebarna i Hallenskog etter kommunesammenslåing i 2020.

Forskriftene som gjelder per i dag i de enkelte kommunene vil gjelde til nye er vedtatt. Det innebærer at f.eks skoleskyss vil følge ordningen til ny ordning er politisk vedtatt.

Det er i dag ulike ordninger i de to kommunene, i Røyken kommune gjelder nærskoleprinsippet og i Asker skolekretsgrenser. Ordningene vil gjelde frem til nye skolekretsgrenser er vedtatt på politisk i plan for skole- og barnehagekapasitet i nye Asker.

Det er ikke gjort vedtak om- eller lagt noen føringer for om det er nærskoleprinsippet eller forskrift med andre grenser som skal gjelde i nye Asker. Dette vil behandles i  plan for skole- og barnehagekapasitet i nye Asker etter 2020. Det er ikke datofestet når den skal være ferdig og politisk behandlet. Det er derfor ikke grunnlag pr i dag for å kunne si noe om hvilke endringer som eventuelt vil legges inn der.

Inntil nye politiske vedtak blir gjort vil alt være som det er per i dag for skolebarna i Hallenskog.

Øvre Hallenskog Vel vil følge opp prosessen i nye Asker når denne kommer i gang etter 2020.

Har noen spørsmål kan dere henvende dere til styret i Øvre Hallenskog Vel ved Line Andersen eller Oddrun Christin Myklebust.